Yufka Mantısı
Yufka Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 350 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1,5 su bardağı sıcak su
Yoğurtlu sosu için;
- 1 kase yoğurt
- Rendelenmiş iki diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
Üzerinin sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Yufka Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma harcımızı hazırlayalım.
- Yufkalarımı ortadan ikiye böldükten sonra harcı koyup halini verdikten sonra iki parmak kalınlığında keselim borcama dizelim.
- Fırında 30-35 dk pişirdikten sonra çıkartıp salça sosumuzu üzerinde gezdirelim ve 10-15 dk tekrar fırında pişirelim.
- Fırından aldığımız yufka mantısını birinci sıcaklığı gittikten sonra sarımsaklı yoğurt sosumuzu gezdirelim.
- Son olara hazırladığımız tereyağı sosunu da ek edelim.
Afiyet olsun:)
Yufka Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







