Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi
Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 adet yumurta
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve çok az tuzu mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Yufkayı tezgaha serelim ve her yerine gelecek biçimde çırpmış olduğumuz yumurta karışımını sürelim.
- Yaklaşık 3 parmak kalınlığında katlayıp kare kare keselim.
- Su dolu kabın içerisine kestiğimiz yufkaları tek tek atıp süzgecin üzerine koyup 10 dk kadar süzdürelim. ( ben daha sonra kağıt havlu üzerine koydum).
- Kızgın yağda önlü gerili çıtır çıtır kızartalım.
- Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















