Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi

Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve çok az tuzu mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Yufkayı tezgaha serelim ve her yerine gelecek biçimde çırpmış olduğumuz yumurta karışımını sürelim.
  3. Yaklaşık 3 parmak kalınlığında katlayıp kare kare keselim.
  4. Su dolu kabın içerisine kestiğimiz yufkaları tek tek atıp süzgecin üzerine koyup 10 dk kadar süzdürelim. ( ben daha sonra kağıt havlu üzerine koydum).
  5. Kızgın yağda önlü gerili çıtır çıtır kızartalım.
  6. Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.

Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Bisküvi Tatlısı
Enginar Salatası
Truff (Pratik Kahve Yanına)
Dana Yürek
Yoğurtlu Meze
Yumuşacık Hamburger Ekmeği
Hdabla | © 2025 |