Yufka Ekmek Üstü Bulgur

Yufka Ekmek Üstü Bulgur Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 adet acı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yufka
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 modül haşlanmış tavuk
  • Tuz
  • Yağ

Yufka Ekmek Üstü Bulgur Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğu haşlamak için; tencereye alın ve üstü geçene kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. Biberleri ve domatesleri küçük küçük doğrayın.
  2. Bulguru uygunca yıkayın, tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı dökün ve üzerine de biberleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun. Kavrulan biberlerin içine salçayı da ekleyip birazcık daha kavurun.
  3. Ardından bulguru ekleyin ve bulgurun üzerine de domatesi ekleyin. Harmanladıktan sonra 3,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin tuzunu da ekleyip, pişmeye bırakın.
  4. Haşlanan tavukları başka bir tabağa alıp didikleyin. Bulgur pilavı suyunu çok çekmeyecek buna dikkat edin. Bulgurların üzerini kaplayacak kadar suyu kalsın. Yufkayı tepsiye yayın.
  5. Pilav piştikten sonra vakit kaybetmeden altını kapatıp sulu halde yufka üzerine pilavı yaydırın. Pilavın üstüne de didiklenen tavukları ekleyip, servis yapabilirsiniz.

Yufka Ekmek Üstü Bulgur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yulaflı Salata
Vitamin Deposu Sebze Çorbası
Mardin Usulü Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma
Kavala Kurabiyesi
Çökertme Kebabı
Akşam Menüsü
Hdabla | © 2025 |