Yufka Ekmek Üstü Bulgur

Yufka Ekmek Üstü Bulgur Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 3 adet acı biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yufka
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 modül haşlanmış tavuk
- Tuz
- Yağ
Yufka Ekmek Üstü Bulgur Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu haşlamak için; tencereye alın ve üstü geçene kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. Biberleri ve domatesleri küçük küçük doğrayın.
- Bulguru uygunca yıkayın, tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı dökün ve üzerine de biberleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun. Kavrulan biberlerin içine salçayı da ekleyip birazcık daha kavurun.
- Ardından bulguru ekleyin ve bulgurun üzerine de domatesi ekleyin. Harmanladıktan sonra 3,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin tuzunu da ekleyip, pişmeye bırakın.
- Haşlanan tavukları başka bir tabağa alıp didikleyin. Bulgur pilavı suyunu çok çekmeyecek buna dikkat edin. Bulgurların üzerini kaplayacak kadar suyu kalsın. Yufkayı tepsiye yayın.
- Pilav piştikten sonra vakit kaybetmeden altını kapatıp sulu halde yufka üzerine pilavı yaydırın. Pilavın üstüne de didiklenen tavukları ekleyip, servis yapabilirsiniz.
Yufka Ekmek Üstü Bulgur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


