Yoğurtmaç

Yoğurtmaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 4 su bardağı un
- 100 gram beyaz peynir
- 1 su bardağı ceviz
- 100 gram haşhaş ezmesi
- 100 gram tereyağı
Yoğurtmaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
- Unu ekleyip yoğurun, hamuru 30 dakika dinlendirin.
- Cevizi küçük modüller haline getirin. Blender ile de yapabilirsiniz.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ceviz ve haşhaş ezmesini karıştırın.
- Küçük bezeler koparıp açın. İçine harcı koyup yarım ay biçiminde kapatın. Her kata harçtan koyarak devam edin ve beze haline getirin.
- Peynirli içinde her kata tereyağı sürüp beze haline getirip tekrar açmalısınız ve en son ortasına peynir ekleyebilirsiniz.
- On dakika dinlendikten sonra bezeleri tekrar yuvarlak formda açın.
- Ev tipi odun ateşli fırın da yahut olağan elektrikli fırında pişirebilirsiniz.
- Yüksek sıcaklıkta pişirirseniz daha yumuşak ve lezzetli olur.
Yoğurtmaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






