Yoğurtlu Yuvalama

Yoğurtlu Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler
Yuvalama hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 6 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
Yoğurtlu Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel köftelik bulgurumuzu bir kaba alıp üzerine tuzumuzu ekleyip akabinde 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip güzelce karıştırıyoruz kaşıkla .
- Daha sonra üzerini kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz .
- Dinlenilen harcımızı alıp 15- 20 dakika aralıksız bir formda yoğuruyoruz .
- Daha sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar un da ekliyoruz ve bir 5 dakika daha yoğuruyoruz.
- Kaynamış suyun içerisine biraz tuz ekleyip ve bu misket biçimi verdiğimiz yuvalamalarımızı atıyoruz.
- Yuvarlamalarımız beş 6 dakika kaynadıktan sonra tencerede tel süzgeç yardımıyla onları alıp bir süzgeçin içine bırakıyoruz .
- Diğer yuvalamalarımızı da ekliyoruz onları da beş 6 dakika boyunca pişiriyoruz ve ortada bir kaşıkla karıştırıyoruz ,kırılmayacak halde.
- Daha sonra hepsini bir kasenin içerisine alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli tereyağımızı ekliyoruz.
Yoğurtlu Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
