Yoğurtlu Yuvalama

Yoğurtlu Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler

Yuvalama hamuru için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 6 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Yoğurtlu Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel köftelik bulgurumuzu bir kaba alıp üzerine tuzumuzu ekleyip akabinde 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip güzelce karıştırıyoruz kaşıkla .
  2. Daha sonra üzerini kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz .
  3. Dinlenilen harcımızı alıp 15- 20 dakika aralıksız bir formda yoğuruyoruz .
  4. Daha sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar un da ekliyoruz ve bir 5 dakika daha yoğuruyoruz.
  5. Kaynamış suyun içerisine biraz tuz ekleyip ve bu misket biçimi verdiğimiz yuvalamalarımızı atıyoruz.
  6. Yuvarlamalarımız beş 6 dakika kaynadıktan sonra tencerede tel süzgeç yardımıyla onları alıp bir süzgeçin içine bırakıyoruz .
  7. Diğer yuvalamalarımızı da ekliyoruz onları da beş 6 dakika boyunca pişiriyoruz ve ortada bir kaşıkla karıştırıyoruz ,kırılmayacak halde.
  8. Daha sonra hepsini bir kasenin içerisine alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli tereyağımızı ekliyoruz.

Yoğurtlu Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadife Tatlısı
Elmalı Turta
Kabak Tarator
Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı
Yalancı Köstebek Pasta
Kabaklı Krep
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet