Yoğurtlu Topalak

Yoğurtlu Topalak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli un
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su  (normal sertlikte bir hamur olacak)
  • 1 su bardağı mercimek

Sarımsaklı yoğurt için :

  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 kaşık süzme yoğurt
  • Tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yoğurtlu Topalak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri haşlayalım.
  2. Hamurun tüm materyallerini karıştırıp olağan sertlikte bir hamur elde edelim.
  3. Nohuttan biraz küçük yuvarlayıp biçim verelim.
  4. Tenceremize su koyalım. Kaynayan suya hamurları ve haşlanan mercimeği atalım.
  5. Hamurlar pişesiye kadar kaynatalım ve altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  6. Sıvıyağ ve tereyağını eritip toz kırmızı biber atalım.
  7. En son topalağımızın üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağımızı ekleyelim.Afiyet olsun♥.

Yoğurtlu Topalak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)
Kaşık Dökmesi
Tutmaç Çorbası
Mayalı Peynirli Poğaça
Ahududu Cookie
Damla Çikolatalı Kek
Hdabla | © 2025 |