Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı tarhana
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 litre su
  • Yarım çay bardağı şehriye tel yahut arpa şehriye

Üzerine;

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tencereye yoğurt ,tarhana ,tuz, ezilmiş sarımsağı alalım ,çırpalım.
  2. Daha sonra et suyu olağan suyu ekleyip çırpalım.
  3. Daha sonra ateşe alalım kaynayana dek çırpalım.
  4. Kaynadıktan sonra arpa şehriyemizi, tuzumuzu ekleyip orta ateşte şehriye yumuşayıncaya kadar pişirilir .
  5. Üzeri için nane yakılıp çorbanın üzerine gezdirilir.

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Çatlak Kurabiye ( Videolu)
Karabuğday (Greçka) Salatası
Bulgur Pilavı
Kadınlar İçin Gaz Problemi / Kilo Problemi Çözümü
Rus Salatası (Milföy Çanağında)
Köz Meze
Hdabla | © 2025 |