Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
200 ml bardak ölçüsü
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağından biraz fazla şehriye
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolu un
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu (çeşni )
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı soğuk su
Sosu için;
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su hariç bütün materyalleri bir tencereye alalım ve güzelce karıştıralım.
- Üzerine dört bardak soğuk su ek edip tekrar güzelce karıştıralım.
- Ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp on dakika kadar orta ara karıştırarak pişirelim.
- Sos tavasına yağları ekleyip düzgünce ısıtalım üzerine bir tatlı kaşığı kuru nane ek edip karıştıralım ve çorbanın üzerine ek edelim.
- Kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edebilirsiniz şehriyeleri piştiyse tamamdır afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















