Yoğurtlu Şehriye Çorbası

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

200 ml bardak ölçüsü

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şehriye
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu (çeşni )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı soğuk su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su hariç bütün materyalleri bir tencereye alalım ve güzelce karıştıralım.
  2. Üzerine dört bardak soğuk su ek edip tekrar güzelce karıştıralım.
  3. Ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısıp on dakika kadar orta ara karıştırarak pişirelim.
  5. Sos tavasına yağları ekleyip düzgünce ısıtalım üzerine bir tatlı kaşığı kuru nane ek edip karıştıralım ve çorbanın üzerine ek edelim.
  6. Kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edebilirsiniz şehriyeleri piştiyse tamamdır afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı
Ezegelin Çorbası
Orman Meyveli Fit Tart / Şekersiz Bebek Tatlısı
Ağlayan Pasta
Kavanoz Salata
Beyaz Çikolatalı Browni
Hdabla | © 2025 |