Yoğurtlu Salatalık Meze

Yoğurtlu Salatalık Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet salatalık
- 1 kutu konserve mısır (200 gram kadar, mısırda koyamadım olursa mükemmel olur)
- 1 adet küçük uzunluk kırmızı soğan
- Çeyrek demet maydanoz (maydanoz yoktu koyamadım)
- Çeyrek demet dereotu
Sosu için;
- 200 gram süzme yoğurt (5 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu Salatalık Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı piyazlık olacak halde doğrayalım.
- Salatalığı da yıkadıktan sonra ince ince dilimleyelim.
- Sosu için farklı bir kaseye aldığımız süzme yoğurdun üzerine hardal, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek tel karıştırın.
- Bir kaseye dilimlenmiş salatalıkları ve kırmızı soğanı aktaralım.
- Konserve mısır, doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Son olarak üzerine, hazırladığımız yoğurtlu sosu da ekleyerek tekrar karıştırın.
- Mezeyi servis tabağına alalım. Üzerine nane serpiştirin sonra servise hazır. Afiyet olsun🤝👈.
Yoğurtlu Salatalık Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





