Yoğurtlu Salatalık Meze

Yoğurtlu Salatalık Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet salatalık
  • 1 kutu konserve mısır (200 gram kadar, mısırda koyamadım olursa mükemmel olur)
  • 1 adet küçük uzunluk kırmızı soğan
  • Çeyrek demet maydanoz (maydanoz yoktu koyamadım)
  • Çeyrek demet dereotu

Sosu için;

  • 200 gram süzme yoğurt (5 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yoğurtlu Salatalık Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı piyazlık olacak halde doğrayalım.
  2. Salatalığı da yıkadıktan sonra ince ince dilimleyelim.
  3. Sosu için farklı bir kaseye aldığımız süzme yoğurdun üzerine hardal, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek tel karıştırın.
  4. Bir kaseye dilimlenmiş salatalıkları ve kırmızı soğanı aktaralım.
  5. Konserve mısır, doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  6. Son olarak üzerine, hazırladığımız yoğurtlu sosu da ekleyerek tekrar karıştırın.
  7. Mezeyi servis tabağına alalım. Üzerine nane serpiştirin sonra servise hazır. Afiyet olsun🤝👈.

Yoğurtlu Salatalık Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En İyi Profiterol Tarifi
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)
Etli Kuru Börülce Yemeği ( 100 Gr Etle Çok Lezzetli Ana Yemek )
Kabak Mücveri
Browni Kurabiye (Pratik Ve Enfes)
Yoğurtlu Pancar Salatası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet