Yoğurtlu Renkli Patates Salatası

Yoğurtlu Renkli Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler

Patates harcı için;

  • 2-3 adet orta uzunluk patates
  • Yarım küçük demet dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Havuç harcı için;

  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pancar için;

  • 1 küçük kırmızı pancar

Haşlandıktan sonra;

  • 4-5 yemek kaşığı pancar suyu
  • 1 su bardağı yoğurt

Mısır için;

  • 1 çay bardağı süt mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Renkli Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi uygun bir tencereye alıp haşlayalım.
  2. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup ezelim.
  3. Üzerine doğradığımız dereotunu, sıvı yağ, tuz, limon suyunu ek edip karıştıralım.
  4. Havuçlarımızın kabuğunu soyup rendeleyelim.
  5. Rendeledikten sonra küçük bir tavaya alıp içerisine sıvı yapı ekleyip harmanlayalım.
  6. Ardından soğumasını bekleyelim.
  7. Pancarımızın kabuğunu soyalım.
  8. Soyduğumuz pancarı 4 modüle bölüp su koyduğumuz tenceremize koyalım.
  9. Yumuşayan pancarı alalım, dilerseniz küçük küp küp doğrayabilirsiniz. Ancak ben rendeledim. :).
  10. Soğuyan pancar suyumuzu yoğurdumuza ekleyelim ve karıştıralım.
  11. Sos tavanıza mısır, zeytin yağı ve pul biberi ekleyelim.
  12. Harmanlandıktan sonra ocağımızın altını kapatalım.
  13. Uygun sunum kasemizin alt tabanına öncelikle patatesi, havucu, pancarı, yoğurdu sırasıyla ekleyelim.
  14. Üst tabanına da mısırlarımızı ekleyelim.
  15. Bu salata hem görsel olarak çok renkli, hem de ferah ve hafif bir tanım oluyor. 🌿✨ afiyet olsun. 💕.

Yoğurtlu Renkli Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni
Kolay, Tam Kıvamında Çiğ Köfte
Lokum Gibi Tavuk Çöp Şiş Tarifi – Pratik Ve Lezzet Garantili (Videolu)
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Cennet Çorbası
Katmer Börek
Hdabla | © 2025 |