Yoğurtlu Patates Çanağı

Yoğurtlu Patates Çanağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Çeyrek bağ maydanoz
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber
  • Kara biber

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 kaşık mayonez
  • 1-2 lisan sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça

Yoğurtlu Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyalım suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Patatesleri ezelim, ince kıyılmış maydanoz ve havuç rendesi ekleyip karıştırın.
  3. Baharatları ekleyelim ve yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  4. Parmağınızla içine oyuk yapalım.
  5. Hazırlamış olduğumuz yoğurdu patates çanağı üzerine koyalım.
  6. Yağda kavurmuş olduğumuz salçayı yoğurdun üzerine gezdirelim. İsteğe bağlı nane ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun ✌️

Yoğurtlu Patates Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Bir Lezzet Patatesli Patlıcanlı Börek
Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta
Tutmaç Çorbası
Limonisu (Çok Fresh Ve Pratik)
Ayva Çayı
Kabaklı Pilav
Hdabla | © 2025 |