Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası

Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı donmuş mantı
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Suyu tencereye alıp kaynatalım.
  2. Kaynayan suya mantıyı atalım hafif yumuşayınca nohutları da ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
  3. Bu sırada sos gereçlerini çırpalım ve kaynayan sudan birkaç kepçe buraya ek edelim.
  4. Terbiyeyi tencereye karıştıralım.
  5. Bu sırada çorbayı kesinlikle karıştıralım ki kesilmesin.
  6. Birkaç dakika da bu halde kaynayınca ocağın altını kapatalım ve tuzu ekleyelim.
  7. Sos tenceresinde yağı kızdırıp nane ve toz biberi ekleyelim ve kavrulunca çorbamıza ek edelim.

Not: yoğurtlu çorbaları pişirdikten sonra çabucak kapağını kapatmayın. Biraz ılıdıktan sonra kapatalım kesilmemesi için. Afiyet olsun 🍁🍂.

Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Çorbası
Napoleon Pasta
Nefis Revani
İki Renkli Kek
Enfess Sarımsak Soslu Tavuk Döner Tarifim
Spoonful
Hdabla | © 2024 |