Yoğurtlu Kuskus Salatası

Yoğurtlu Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1/3 paket kuskus makarna
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (havuçları kavurmak için)
- 2 adet kırmızı biber (1 yemek kaşığı sıvı yağ biberleri kavurmak için) (istenirse taze olarak kullanılabilir fakat ben pratik olması açısından hazır közlenmiş biber kullandım)
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 7-8 adet kornişon salatalık turşu
- 2 adet bebek koçan mısır turşusu
- 1-1.5 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı mayonez
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 adet ceviz içi kırılmış
Yoğurtlu Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuskus makarnayı haşlıyoruz. Fazla su kalırsa süzebilirsiniz lakin benim suyunun tamamını çektiği için süzmedim 🙂
- Diğer hazırlıkları yaparken kuskusların birbirine yapışmaması için içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Havuçları soyup rendeliyoruz.
- Isıtılmış sıvı yağın içine havuçları alıp havuçlar yumuşayana kadar 4-5 dakika pişiriyoruz.
- Havucu bir kaseye alıyoruz.
- Aynı tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
- İnce kıyılmış kırmızı biberleri de ekleyip bir kaç dakika pişiriyoruz.
- Derin bir kaseye haşlanmış kuskus makarnayı, küçük küçük doğranmış salatalık turşusunu, bebek koçan mısır turşusunu, haşlanmış tane mısırı, havucu ve öteki gereçleri sırasıyla ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
- İçine cevizleri ekleyip yakmadan kavuruyoruz.
- Altını kapatıp toz kırmızı biber ekliyoruz.
- İyice karıştırıyoruz.
- Kayık servis tabağına salata karışımımızı ekliyoruz.
- Üzerine sosu gezdirip servis ediyoruz.
- Bir kaç yaprak maydanoz yahut dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





