Yoğurtlu Köz Biber Mezesi

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 dilim beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Kıyılmış ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 şişe közlenmiş kapya biber
  • Zeytinyağı

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı piyazlık olacak halde doğrayalım.
  2. Köz biberleri ortadan ikiye keserek doğrayalım.
  3. Uygun bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları ekleyerek soğanların rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Doğradığımız kapya biberi de ekleyerek birkaç cins daha çevirelim ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım .
  5. Diğer taraftan yoğurt ,beyaz peynir ,dereotu ,maydanoz, tuz ve kuru naneyi ekleyerek tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
  6. Yeterince soğuyan sebzelerimizi geniş bir kaseye alıp üzerine yoğurt döküp ceviz ekleyerek karıştıralım afiyet olsun.

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Ölçülü Çilekli Magnolia (Kremalı)
Fırında Bamya
Oğlumun Bebek Mevlit Masası
Soslu Patates Kızartması
Pratik Kavun Tatlısı
Rizemin Karalahana Yemeği
Hdabla | © 2025 |