Yoğurtlu Köz Biber

Yoğurtlu Köz Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı ceviz (iri çekilmiş)
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Yoğurtlu Köz Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri közleyin, kabuğunu soyun, çekirdeğini alın 1. 5- 2 parmak genişliğinde doğrayın.
  2. Cevizleri iri olacak formda kırın .
  3. Zeytinyağını uygun bir tavaya alın ince doğranmış sarımsakları ek edin, 1-2 dakika karıştırın.
  4. Biberleri, baharatları ve cevizi ek edip 1-2 dakika orta ara karıştırın,ocaktan alın.
  5. Sirkeyi ek edin karıştırıp soğumaya bırakın ,soğuduktan sonra süzme yoğurdu ekleyip karıştırarak servis tabağına alın 📍📍 ben verdiğim ölçünün yarısını yaptım siz tam ölçü yapın 😊.

Yoğurtlu Köz Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Krep
Falafel Tabağı
Sahine
Peynirli Sosisli Tost Kaseleri
Poğaça Tarifim
Dondurulmuş Mantı
Hdabla | © 2025 |