Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar

Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar (aile ferdine nazaran ayarlayın büyüklüğünü)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Varsa domates sosu
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber (damak tadınıza nazaran ayarlayın)
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak tuz

Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce karnabaharları küçültüp suya koyun varsa tozu kiri aksın sizde kıymasını hazırlayın 1 kuru soğanı yemeklik doğrayın pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. İçine kıymasını ekleyin kıymada ölüp düzgünce kavrulunca salça, domates sosu baharatları ekleyip kavurun domates sosunuz çok sulu değilse biraz sulandırın kısık ateşte 10 dk pişirin altını kapatın.
  3. Karnabaharları 1 çay bardağı zeytinyağında çok gelirse yarım bardak koyun düzgünce yumuşayana kadar ortada karıştırarak kavurun üzerine birazda tuz dökün.
  4. Kavrulan karnabaharları tabağınıza alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos koyup afiyetle tüketin. Biz çok sevdik yanınada tereyağlı makarna yaptım çok hoş oldu. Deneyecekler şimdiden afiyet olsun 🥰.

Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Kaşarlı Simit Poğça (Kabartma Tozlu )
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Önce Böreği)
Kakaolu Sultan Tatlısı
Tereyağlı Fransız Patates Graten
Kahveli Kurabiye
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |