Yoğurtlu Kişnişli Tel Şehriye Çorbası
Yoğurtlu Kişnişli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tel şehriye
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 lt sıcak su
Terbiyesi için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için;
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet kişniş (aşotu)
- 4/5 kısım yeşil soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu Kişnişli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alalım.
- Tel şehriyeyi koyalım.
- Kahverengi oluncaya kadar üzerine sıcak su ek edelim.
- Terbiyesi için yoğurt ,yumurta sarısı ve un çırpılır.
- Tenceden iki kepçe sıcak yemek suyu alınıp,terbiyeye eklenir.
- Daha sonra terbiye tencereye yavaş yavaş eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Sosumuz için küçük tavaya yağ ve kuru soğan alınır.
- Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine maydanoz, kişniş, yeşil soğan eklenir.
- Bir iki dakika daha kavrulup yemeğe eklenir.
- Sosu ekledikten sonra çorba bir kaç dakika daha pişip altı kapatılır.
Yoğurtlu Kişnişli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















