Yoğurtlu Kabaklı Patatesli Graten (Çok Hafif Çok Lezzetli)

Yoğurtlu Kabaklı Patatesli Graten (Çok Hafif Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • Biraz dereotu
  • Biraz maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase dolu yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 kare dolu yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Toz biber
  • Nane

Yoğurtlu Kabaklı Patatesli Graten (Çok Hafif Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabak ve patatesi yıkayıp soyup ince ince doğrayalım.
  2. Daha sonra bir kap içine yoğurt, yumurta, tuz, baharat, kabartma tozu, un maydanoz ve dereotu doğrayıp karıştıralım karışıma kabak ve patatesi koyup karıştıralım borcama dökelim.
  3. 180 derece de yaklaşık 40 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  4. Sonra 10 dk dinlensin ve yoğurtlu sosu döküp her tarafa yayalım tereyağ eritip nane ve toz biber ile döküp servis edelim.

Yoğurtlu Kabaklı Patatesli Graten (Çok Hafif Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Yumuşacık Kek
Domatesli Erişte Pilavı
Ispanak Mücveri
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi (Videolu)
Ciabatta Bread/Ciabatta Ekmeği
Poğaça
Hdabla | © 2025 |