Yoğurtlu Kabaklı Meze

Yoğurtlu Kabaklı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg küçük uzunluk kabak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yoğurt materyalleri;
- 200 ml süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Yoğurtlu Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küçük kabakları dörde bölüp bir tavada yağda kızartın ve yağdan çıkarıp bekletin.
- Ardından başka bir kâsenin içine yoğurt ,dövülmüş sarımsak ,mayonez ,göz kararı tuz ek ederek birlikte tel çırpıcı ile birlikte çırpın bekletin .
- Ayrı bir tavada zeytinyağını ek edin ,içine domates salçası ,su ,zeytinyağı ,kuş üzümü ,karabiber göz kararı çok az tuz ek ederek birlikte karıştırın .
- Ardından orta ateşte kıvam alana kadar bir dakika pişirin.
- En son üzerine haşlanmış nohut ek ederek birlikte karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Kabakları servis tabağına dizin üzerine yoğurdu ek edin ve en son yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirip servis yapın afiyet olsun 🙏🌺.
Yoğurtlu Kabaklı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
