Yoğurtlu Kabaklı Meze

Yoğurtlu Kabaklı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg küçük uzunluk kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yoğurt materyalleri;

  • 200 ml süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Kabaklı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle küçük kabakları dörde bölüp bir tavada yağda kızartın ve yağdan çıkarıp bekletin.
  2. Ardından başka bir kâsenin içine yoğurt ,dövülmüş sarımsak ,mayonez ,göz kararı tuz ek ederek birlikte tel çırpıcı ile birlikte çırpın bekletin .
  3. Ayrı bir tavada zeytinyağını ek edin ,içine domates salçası ,su ,zeytinyağı ,kuş üzümü ,karabiber göz kararı çok az tuz ek ederek birlikte karıştırın .
  4. Ardından orta ateşte kıvam alana kadar bir dakika pişirin.
  5. En son üzerine haşlanmış nohut ek ederek birlikte karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  6. Kabakları servis tabağına dizin üzerine yoğurdu ek edin ve en son yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirip servis yapın afiyet olsun 🙏🌺.

Yoğurtlu Kabaklı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Alaşehir Usulü Kabak Köftesi
Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
Çikolatalı Pudingli Islak Kek
Lotus Kreması
Girit Tarhanası
Zebra Kek
Hdabla | © 2024 |