Yoğurtlu Garnitür Mezesi

Yoğurtlu Garnitür Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk havuç (küçük küpler biçiminde doğranmış)
  • 2 adet orta uzunluk patates (kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış)
  • 1,5 su bardağı bezelye (donmuş kullandım)
  • 7-8 adet kornişon turşu (küçük küçük doğranmış)
  • 1 küçük kutu mısır konservesi(suyu süzülmüş)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş yahut rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı olağan yoğurt(susuz tarafından)
  • 4 çorba kaşığı mayonez

Yoğurtlu Garnitür Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havucu patatesi ve bezelyeyi tıpkı kapta yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz, üzerine soğuk su döküp tekrar suyunu süzdürüyoruz.
  2. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, olağan yoğurdu, mayonezi, sarımsağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz yoğurt karışımının içine haşlanmış suyu süzülmüş zerzevatları ve kornişon turşusunu ek edip, hepsini karıştırıyoruz.
  3. Servis tabağına alıp, üzerini istediğimiz üzere süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Garnitür Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Sade Kek
Dör Çeşit Peynirli Tost
Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Fransız Ekmeği (French Bread Rolls)
İncir Reçelli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |