Yoğurtlu Buğday Aşı (Diyet İçin İdeal)

Yoğurtlu Buğday Aşı (Diyet İçin İdeal) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 500 gram yoğurt
- 1.5 lt su
Yoğurtlu Buğday Aşı (Diyet İçin İdeal) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğday bir gece evvelce suya konur koymadıysanız bir kaç saat öncede koyabilirsiniz.
- Daha sonra suyu süzülerek uygunca yıkanır tencereye alınıp üstüne sıcak su dökülür.
- Kaynamaya başlayınca ocagın altı kısılır (püf noktası kaynayan bugdayı karıstırılmamalı yoksa tabanı fiyat )bir saat aşurelik bugday yumuşayana kadar haşlanır.
- Daha sonra 20 dk dinlendirilir birinci sıcağı cıktıktan ve dinlendikten sonra yoğurtla karıştırılır (püf noktası hafif sulu ve biraz sıcak olan bugdayı yoğurtla karıştırmak ).
- Buzdolabına alınıp soğumaya bırakılır istedigmiz her öğünde diyet yapanlar yiyebilir.
Yemeklerin yanına alternatif meze olarak konulabilir. Biz Mardinde dolmaların sarmaların yanında yeriz.
Yoğurtlu Buğday Aşı (Diyet İçin İdeal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


