Yoğurt Soslu Vişneli Pancar

Yoğurt Soslu Vişneli Pancar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk pancar
- 1 adet soğan
- 1 çorba kasesi vişne
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Yoğurt sosu için:
- 1 çorba kasesi süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurt Soslu Vişneli Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya ay ay doğranmış soğan üzerine yarım ay ince doğranmış pancarlar dizilir.
- Vişne, tuz, şeker, zeytinyağ, portakal suyu da konulur orta kısık ateşte suyunu çekip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Yoğurt sos için tuz, sarımsak rendesi, limon kabuğu rendesi konulup karıştırılır ve servis tabağına yayılır.
- Üzerine pancarlı karışım konulur.
Servise hazırdır afiyet olsun.
Yoğurt Soslu Vişneli Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
