Yoğurt Kaymağından Poğaça

Yoğurt Kaymağından Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt kaymağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • 1 yumurta ve üzerine süreceğimiz yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı terayağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( 2.5 bardak un ve yarım bardak denetimli un daha)

Yoğurt Kaymağından Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, yağ, yumuşamış tereyağı ve yumurtayı koyup bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
  2. Tuz, şeker ve kabartma tozunu koyup biraz daha karıştıralım.
  3. 2 bardak un ekleyip kaşıkla karıştırıp elimize alalım. Çok fazla ezmeden harmanlayıp yoğuralım.
  4. Son bardak unu denetimli ekleyelim, yumuşak ele yapışmakla yapışmamak ortasında yağlı bir hamur olacak.
  5. Şekil verip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekleyerek 175 derece fırında altlı üstlü fanda pişirelim.

Yoğurt Kaymağından Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Tadında Kurabiye
Tavuk Sote
Dondurmalı Şeftali Tatlısı
Narlı Mor Lahana Salatası
Ciğer Sote
Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye
Hdabla | © 2025 |