Yoğurt Kaymağından Poğaça
Yoğurt Kaymağından Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt kaymağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullanıyorum)
- 1 yumurta ve üzerine süreceğimiz yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı terayağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( 2.5 bardak un ve yarım bardak denetimli un daha)
Yoğurt Kaymağından Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yağ, yumuşamış tereyağı ve yumurtayı koyup bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Tuz, şeker ve kabartma tozunu koyup biraz daha karıştıralım.
- 2 bardak un ekleyip kaşıkla karıştırıp elimize alalım. Çok fazla ezmeden harmanlayıp yoğuralım.
- Son bardak unu denetimli ekleyelim, yumuşak ele yapışmakla yapışmamak ortasında yağlı bir hamur olacak.
- Şekil verip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekleyerek 175 derece fırında altlı üstlü fanda pişirelim.
Yoğurt Kaymağından Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











