Yoğurt Çorbası (Daha Önce Denenmemiş Kavurmalı Harika Lezzet)

Yoğurt Çorbası (Daha Evvel Denenmemiş Kavurmalı Kusursuz Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • 1 kaşık un (silme)
  • Yumurta büyüklüğünde dondurulmuş kavurma
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yoğurt Çorbası (Daha Evvel Denenmemiş Kavurmalı Şahane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri düzgünce yıkıyoruz ve 5 su bardağı suyla tencereye alıp, pişmesini bekliyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra içine kavurmayı minik minik keserek atabiliriz.
  3. Bir kase yoğurt içine 1 kaşık unu ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  4. Pirinçler pişince içine un ve yoğurt olan kasenin içine pirincin kaynayan suyundan 3-4 kaşık koyarak karıştırıyoruz ki sıcaklıkla ansızın buluşup, kesilmesin.
  5. Kaseyi tencereye yavaşça boşaltıyoruz bu ortada karıştırmayı hiç durdurmuyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  6. Yağı ısıtıp, içine nane ve biberi ekliyoruz ve bu karışımı çorbaya döküyoruz. Çorbayı ocaktan alıp, servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Yoğurt Çorbası (Daha Evvel Denenmemiş Kavurmalı Mükemmel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavurmalı Kaşarlı Krep
Susamlı Sarımsaklı Meze
Kıymalı Girit Kabağı Dolması (Videolu)
Mini Kahvaltı
Tavada Tek Kişilik Waffle
Soslu Kırmızı Biberli Makarna
Hdabla | © 2025 |