Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı

Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dis sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker toz tatlı biber kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 2 su bardağı su
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz dereotu taze nane

Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağları koyalım, erişteyi koyalım, kısık ateşte rengi pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Sonra yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım, salçaları katıp karıştıralım.
  3. Yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım suyunu dökelim tuz baharat serpelim karıştıralım fokurdayıncaya ocağın altını kısalım kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim.
  4. Sonra biraz soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz dereotu taze nane ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful (Videolu)
Kahvaltıya Çıtır Patates Topları
Karabuğday Topu
Brownie Cookie
Balkabağı Çorbası
İrmikli Cheesekek
Hdabla | © 2025 |