Yeşilim Tatlısı

Yeşilim Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 25 adet ıspanak yaprağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 paket antep fıstıklı puding
- Yarım çay bardağı irmik
- Alabildiğince un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Yeşilim Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şekeri ve suyu tencereye alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatıp, 20 dk kaynatıp, soğumaya bırakalım.
- Yıkayıp kuruladığımız ıspanakları yarım çay bardağı sıvı yağ ile blender yardımıyla püre haline getirelim.
- Yoğurma kabına oda sıcağında yumuşamış margarini, yumurta, kabartma tozu, vanilin, ıspanak püresini ve şekeri alıp düzgünce karıştıralım.
- Daha sonra sırasıyla irmik, puding, ceviz ve unu ek edip ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edelim (unu denetimli ekleyelim)
- Hamurdan küçük kesimler alıp, rulo haline getirelim.
- Üç parmak olacak biçimde keselim ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- 180°ısıttığımız fırına gönderelim 30 dk boyunca pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıları 2 dk bekletip soğuk şerbeti dökelim. (tatlı sıcak şerbet soğuk)
- 4 saat dinlendikten sonra servise hazır. 🍀Afiyet olsun🍀
Yeşilim Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






