Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna

Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için;
- 1 litre kaynar su
- 1 paket fiyonk makarna
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 5 dış sarımsak
- 1 adet kırmızı etli biber
- 300 gram kıyma
- 8 adet taze mantar
- Yeşil zeytin
- Beyaz peynir
- Tuz
- Karabiber
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım.
- Kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi ek edelim ve kısık ateşte kavuralım.
- İnce ince kıyılmış mantar ek edelim. Biraz kavuralım.
- Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Malzemenin üzerini gecene kadar kaynar su ek edelim damak tadınıza nazaran tuzunu, baharatı ek edelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya kaynar suyu ek edelim tuzu, sıvı yağı ek edelim. Tekrar kaynayan suya makarnayı ek edelim.
- Bir iki kepçe makarna suyundan sosa ek edelim.
- Pişmiş olan makarna suyunu süzelim.
- Makarnayı, sosa ek edelim. 3 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim.
- Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





