Yeşil Zeytin (Anne Tarifi)

Yeşil Zeytin (Anne Tarifi) İçin Malzemeler
- 10 kilo yeşil zeytin
Sosu için;
- Yeteri kadar çeşme suyu
- 1 su bardağı limon tuzu
- 1.5 su bardağı kaya tuzu
- 4 adet limon dilimleri
Sunumu için;
- Zeytinyağı
- Limon
- Pul biber
Yeşil Zeytin (Anne Tarifi) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zeytinlerimizi bıçak ile çizikler atıyoruz daha sonra bardak yardımı ile üzerlerine çok ezilmeyecek halde vuralım.
- Daha sonra 5 kiloluk bidonlara (yani toplam 3 tane 5 kiloluk bidon) ve üzerlerini geçecek kadar çeşme suyu dolduralım birinci iki gün hiç suyumu değiştirmeyelim.
- Daha sonra 10 gün boyunca daima suyunu değiştirelim acısı gitsin suyunu değiştirirken güneşli bir yerde bekletelim sarı olsun diye.
- Sosu için; geniş bir leğene alalım zeytinlerimizi yıkayalım ve içine katalım üzerine 2 avuç kadar kaya tuzu zeytinlerin üzerine dökelim ve elimizle karıştıralım 5 kiloluk bidonlara doldurun toplam (3 adet 5 kg bidon)
- Daha sonra geniş bir leğen daha alalım limon tuzunu kaya tuzunu bidonların ölçüsüne kadar çeşme suyu ile karıştırıp zeytin doldurduğumuz bidonların üzerine dökelim.
- Daha sonra 4 adet dilimlediğimiz limonları bidonlara hisse edelim ve zeytinin kapaklarını kapatalım 2 saat boyunca aykırı bir halde bekletelim.
- Zeytinlerimiz yerken zeytinyağı pul biber ile sunum yapabiliriz.
Yeşil Zeytin (Anne Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı







