Yeşil Zeytin (Anne Tarifi)

Yeşil Zeytin (Anne Tarifi) İçin Malzemeler

  • 10 kilo yeşil zeytin

Sosu için;

  • Yeteri kadar çeşme suyu
  • 1 su bardağı limon tuzu
  • 1.5 su bardağı kaya tuzu
  • 4 adet limon dilimleri

Sunumu için;

  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Pul biber

Yeşil Zeytin (Anne Tarifi) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zeytinlerimizi bıçak ile çizikler atıyoruz daha sonra bardak yardımı ile üzerlerine çok ezilmeyecek halde vuralım.
  2. Daha sonra 5 kiloluk bidonlara (yani toplam 3 tane 5 kiloluk bidon) ve üzerlerini geçecek kadar çeşme suyu dolduralım birinci iki gün hiç suyumu değiştirmeyelim.
  3. Daha sonra 10 gün boyunca daima suyunu değiştirelim acısı gitsin suyunu değiştirirken güneşli bir yerde bekletelim sarı olsun diye.
  4. Sosu için; geniş bir leğene alalım zeytinlerimizi yıkayalım ve içine katalım üzerine 2 avuç kadar kaya tuzu zeytinlerin üzerine dökelim ve elimizle karıştıralım 5 kiloluk bidonlara doldurun toplam (3 adet 5 kg bidon)
  5. Daha sonra geniş bir leğen daha alalım limon tuzunu kaya tuzunu bidonların ölçüsüne kadar çeşme suyu ile karıştırıp zeytin doldurduğumuz bidonların üzerine dökelim.
  6. Daha sonra 4 adet dilimlediğimiz limonları bidonlara hisse edelim ve zeytinin kapaklarını kapatalım 2 saat boyunca aykırı bir halde bekletelim.
  7. Zeytinlerimiz yerken zeytinyağı pul biber ile sunum yapabiliriz.

Yeşil Zeytin (Anne Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Hindistan Cevizli Kurabiye (Videolu)
Portakallı Kek
Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Kürdanlarda Mini Pankek
Fırında Rulo Hamsi
Hdabla | © 2024 |