Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yeşil mercimek için;
- Sıvıyağ
- 2 kase küçük mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruzki yumurta harmanlaşsın unla.
- Ardından bezelere ayırıyoruz 6 beze yaptım.Bezelerin üstüne ün atıp bezle kapattım.
- Tek tek bezeleri oklavayla açıyoruz ince açmaya dikkat edelim,açtıktan sonra kesiyoruz ve boşken iki yandan ortası açık kalacak formda sıktırıyoruz .
- Diğer bezeleride açıyoruz birebir biçimde yapıyoruz.
- Tepsiyi bol yağlayıp diziyoruz sıkı dizelim çok alıyor zati.
- 180 derece 20 dakikada pişiyor dikkat edin yanmasın çabucak kızarıyor ince olduğu için.
- Düdüklüye birinci evvel sıvı yağımızı koyuyoruz, bol koyalım yağı kızınca soğanları atıyoruz, akabinde salça ,3 yemek kaşığı ben bir kaşıkta kırmızı biber salçası koydum, tuz ,2 tatlı kaşığı atıyoruz akabinde mercimekleri atıp üstünü geçince su koyuyoruz biraz bol su koyacağız 30 dakikada pişirdi benim düdüklü.
- Daha sonradan fırından çıkartıyoruz ,üstüne pişirdiğimiz mercimeği döküyoruz, suyu az gelirse sıcak su koyabilirsiniz.
- Daha sonradan ocakta üstüne tepsi koyup kaynamaya bırakıyoruzki hamurlar pişsin şimdiden afiyet olsun çok lezzeetli kesinlikle yapın. Hamurları fazla yapıp kızartip buzluğada atabilirsiniz.
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












