Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı

Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) demet ince kıyım dereotu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 adet kesme şeker

Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağ uygun tavaya alınır.
  2. Isındıktan sonra pirinç eklenir.
  3. 2-3 dk karıştırılır.
  4. Nohut eklenir.
  5. Ardından su ek edilir.
  6. Tuz limon suyu ve kesme şeker eklenerek kapağı kapalı bir biçimde suyu çekene kadar pişirilir.
  7. Sonrasında doğranmış dereotu haşlanıp suyu süzülmüş yeşil mercimek eklenir.
  8. Karıştırılıp kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
  9. 20 dk sonra servis edilebilir.

Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kek
Hürrem Gözü Tatlısı
Milföylü Mantı Tarifi (Patatesli Yoğurt Soslu)
Susamlı Revani Tatlısı
Tavuklu Belen Tava
Bebek Dostu Keçiboynuzlu Muzlu Panke Ve Enerji Topları
Hdabla | © 2025 |