Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı
Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 (yarım) demet ince kıyım dereotu
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 4-5 damla limon suyu
- 1 adet kesme şeker
Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağ uygun tavaya alınır.
- Isındıktan sonra pirinç eklenir.
- 2-3 dk karıştırılır.
- Nohut eklenir.
- Ardından su ek edilir.
- Tuz limon suyu ve kesme şeker eklenerek kapağı kapalı bir biçimde suyu çekene kadar pişirilir.
- Sonrasında doğranmış dereotu haşlanıp suyu süzülmüş yeşil mercimek eklenir.
- Karıştırılıp kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
- 20 dk sonra servis edilebilir.
Yeşil Mercimekli Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













