Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 su bardağı su ( mercimeği haşlamak için)
- 2 yemek kaşığı bulgur
- Yarım su bardağı içme suyu
- Yarım su bardağı ilikli kemik suyu
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimeğimizi güzelce yıkayıp 1 su bardağı suda haşlayalım.
- Yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzelim.
- Tenceremize tereyağımızı alalım.
- Eriyince yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgur ve yeşil mercimeğimizi ekleyip 2-3 dk kavuralım.
- Üzerine yarım su bardağı su ve yarım su bardağı ilikli kemik suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.
- Piştikten sonra ocaktan alalım. Miniklere afiyet olsun 💙.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
