Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
- 1 adet büyük kuru soğan (piyazlık halde doğrayın ya da küp küp )
- Sıvı yağ
- Zeytinyağ
- Tuz
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimek, 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca, altı kısık olarak 5 dakika).
- Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır.
- Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım.
- Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Farklı bir tavada soğanı zeytinyağ ve sıvı yağda pişirip pilavın üzerine ekleyin.
- Dinlendirip servis edelim.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








