Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
  • 1 adet büyük kuru soğan (piyazlık halde doğrayın ya da küp küp )
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimek, 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca, altı kısık olarak 5 dakika).
  2. Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır.
  3. Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım.
  4. Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Farklı bir tavada soğanı zeytinyağ ve sıvı yağda pişirip pilavın üzerine ekleyin.
  5. Dinlendirip servis edelim.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatasız Çikolata Sosu
Tepsi Poğaçası
Kaymak Pasta
Közde Domates Sosu (Salça Gibi Ama Değil) (Videolu)
Marul Salatam
Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)
Hdabla | © 2025 |