Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı iri bulgur
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimeğimizi haşlayalım ortalama 10 dakika fazla da haşlayıp lapa yapmayalım.
- Bir yandan da sıcak suyumuzu kaynatalım pilavın içine dökeceğimiz.
- Haşlanan yeşil mercimeğimizi soğuk suda süzgeç ile yıkayalım.
- Tenceremize bir kaşık sıvı yağ ve iki kaşık tereyağımızı eritelim.
- Üzerine yeşil mercimeğimizi dökelim biraz kavuralım.
- Sonra bir bardak bulgurumuzu dökelim tuzunu da ayarlayıp bi hoş bulgurlar kavrulana kadar karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyu dökelim orta ateşte pişirelim.
- Pişmeye yakın son kalan bir yemek kaşığı tereyağımızı da ekleyelim yağ eriyene kadar karıştıralım pilavımızı.
- Suyunu çekmiş pilavımızı afiyetle yiyebiliriz.
Servis önerisi.
Yoğurt çok yakışıyor bu pilava.
🥰Afiyet olsun 🥰.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








