Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşil mercimeğimizi haşlayalım ortalama 10 dakika fazla da haşlayıp lapa yapmayalım.
  2. Bir yandan da sıcak suyumuzu kaynatalım pilavın içine dökeceğimiz.
  3. Haşlanan yeşil mercimeğimizi soğuk suda süzgeç ile yıkayalım.
  4. Tenceremize bir kaşık sıvı yağ ve iki kaşık tereyağımızı eritelim.
  5. Üzerine yeşil mercimeğimizi dökelim biraz kavuralım.
  6. Sonra bir bardak bulgurumuzu dökelim tuzunu da ayarlayıp bi hoş bulgurlar kavrulana kadar karıştıralım.
  7. Üzerine sıcak suyu dökelim orta ateşte pişirelim.
  8. Pişmeye yakın son kalan bir yemek kaşığı tereyağımızı da ekleyelim yağ eriyene kadar karıştıralım pilavımızı.
  9. Suyunu çekmiş pilavımızı afiyetle yiyebiliriz.

Servis önerisi.

Yoğurt çok yakışıyor bu pilava.

🥰Afiyet olsun 🥰.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rekor Kıyırlıkta Poğaça
Havuç Topları
Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)
Kadayıflı Muhallebili Revani
Kıbrıs Tatlısı
Fırında Yumurtalı Avokado
Hdabla | © 2025 |