Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan)

Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yeşil mercimek (200 ml)
  • Küçük bir kase kesme aş
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tarhun ( şayet olmazsa nane)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize kıymayı alıp kavuruyoruz.
  2. Ardından soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
  3. Tereyağı, zeytinyağını ve salçayı ekliyoruz.
  4. Ayrı bir tencere içine 1 su bardağı mercimeği koyup 2 su bardağı su ile kaynatılıyoruz.
  5. Mercimekler pişince altını kapatıp süzgeçten süzüyoruz.
  6. Kıymalar ve soğanlar biraz pişince süzdüğümüz mercimeğide tencereye alıp üzerine suyu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
  7. Kaynayan çorbaya aşlarımızda ekleyip pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🍵🫕🧅🍀🌸.

Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Hurmalı Puding
Zeytinyağlı Börülce
Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Soğanlı Et (Lokum Gibi)
Red Velvet Cupcake
Süzme Çorbası
Hdabla | © 2025 |