Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan)
Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı yeşil mercimek (200 ml)
- Küçük bir kase kesme aş
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tarhun ( şayet olmazsa nane)
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- Tuz
Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize kıymayı alıp kavuruyoruz.
- Ardından soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
- Tereyağı, zeytinyağını ve salçayı ekliyoruz.
- Ayrı bir tencere içine 1 su bardağı mercimeği koyup 2 su bardağı su ile kaynatılıyoruz.
- Mercimekler pişince altını kapatıp süzgeçten süzüyoruz.
- Kıymalar ve soğanlar biraz pişince süzdüğümüz mercimeğide tencereye alıp üzerine suyu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan çorbaya aşlarımızda ekleyip pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🍵🫕🧅🍀🌸.
Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















