Yeşil Mercimek Mezesi

Yeşil Mercimek Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı su

Daha sonra eklenecek:

  • 2 yemek kaşığı limonsuyu
  • Zerdeçal
  • Kimyon

Üzeri için:

  • Zeytinyağı
  • Yarım mor soğan (yoksa kuru soğan)
  • Bir tutam dereotu
  • Limon suyu

Yeşil Mercimek Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika kapalı bir halde bekletiyoruz. Süzüp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 2 ye bölünmüş soğan,yarım limon ,2 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz karabiber ve sıcak su ekliyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısık ateşe alıyoruz.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar(hafif sulu kalacak halde ) yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
  5. Limonu çıkartıyoruz.
  6. Üzerine baharatları,limonsuyunu ve tuzu az geldiyse ekliyoruz.
  7. Blenderdan geçirip biraz daha pişiriyoruz.
  8. Bir kaba alıp ılımaya bırakıyoruz.
  9. Daha sonra en az 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  10. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
  11. Minik küp halinde doğradığımız soğanı ve ince kıyılmış dereotunu serpiştiriyoruz.
  12. En son üzerine limonsuyu gezdiriyoruz.
  13. Buzdolabında 3-4 güne kadar dayanabiliyor!.Afiyet olsun 🤗.

Yeşil Mercimek Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama
Arnavut Ciğeri
Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tarif )
Labneli Frambuazlı Kek
Baharatlı Kurabiye
Kinoalı Semiz Otu Salatası
Hdabla | © 2025 |