Yeşil Labneli Poğaça
Yeşil Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 bardak elenmiş un (siyez unu kullandım)
- 4 yemek kaşığı sade yağ (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı ayrılacak)
- 4 kaşık yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 2 kaşık sirke
- 4 kaşık ıspanak püresi
- 1 paket labne (400 g)
- Tuz
Ispanak püresi için;
- 8 kök temizlenmiş ıspanak yaprağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeşil Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanak yapraklarıyla sıvı yağ ve tuz blenderdan geçirilir, pişirilmez.
- Diğer materyalleri püreyle karıştırıyoruz, ununu azar azar ekleyelim, yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Hamurları elimizde açıp bir tatlı kaşığı yardımıyla labne ekleyip, kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 175 derece fırında 40 dakika pişirelim, sıhhatle tüketelim.
Yeşil Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









