Yeşil Labneli Poğaça

Yeşil Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 bardak elenmiş un (siyez unu kullandım)
  • 4 yemek kaşığı sade yağ (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı ayrılacak)
  • 4 kaşık yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 kaşık sirke
  • 4 kaşık ıspanak püresi
  • 1 paket labne (400 g)
  • Tuz

Ispanak püresi için;

  • 8 kök temizlenmiş ıspanak yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeşil Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanak yapraklarıyla sıvı yağ ve tuz blenderdan geçirilir, pişirilmez.
  2. Diğer materyalleri püreyle karıştırıyoruz, ununu azar azar ekleyelim, yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurları elimizde açıp bir tatlı kaşığı yardımıyla labne ekleyip, kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  4. 175 derece fırında 40 dakika pişirelim, sıhhatle tüketelim.

Yeşil Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Kış Çayı
Hazırın Tadını Unutturacak “Etsiz Çiğ Köfte”
Kavala Kurabiye
Kahvaltılık Yoğurt Kavurması
Vişneli Bisküvili Kup
Tavuk Dürüm
Hdabla | © 2025 |