Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli

Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg yenidünya (malta eriği)
  • 2,5 kg toz şeker
  • 2 adet limon suyu
  • 3 litre su

Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede 3 litre su ile şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırınız.
  2. Şeker büsbütün eriyip, kıvam alana kadar kaynatılır. Bu esnada limon suyunu ek ediniz.
  3. Bizde bu esnada yeni dünyaları bol su ile yıkayıp, kabuklarını soyunuz.
  4. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartınız.
  5. Yeni dünyaları geniş bir kaseye alınız.
  6. Kararmamaları için üzerlerine limonlu su ile gezdirilir isteğe nazaran ben yapmıyorum gerek duymuyorum.
  7. Şerbet kaynamaya başlayınca yavaş yavaş yeni dünyaları ek ediyoruz.
  8. Ara sıra karıştırarak taşımasını önlemek için, ben ekseriyetle bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ek ediyorum taşımasını ve hoş bir tat veriyor.
  9. Bu biçimde reçel kıvam alana kadar pişirilir.
  10. Biliyorsunuz ki birtakım reçeller durdukça sulanıyor, bilhassa sulu meyveler o yüzden adam akıllı pişirmeye devam ediniz.
  11. Üstü köprüdüğü vakit köpüğü bir kaşık yardımıyla alınız. Orta sıra karıştırınız ki tabanına tutmasın.
  12. Reçel büsbütün kıvam aldığı vakit ocağın altını kapatınız. Biraz dinlendikten sonra istediğiniz her türlü kavanazo dökünüz.
  13. Kavanozun kapağını sıkıca kapatınız. Buna dikkat ediniz zira bazen kapaklar atıyor o yüzden yeni kapaklar kullanmak gerekir.
  14. İster yazın, ister kışın tüketebilirsiniz. Benim yaptığım uzun mühlet hiç bozulmadan kalıyor. Umarım sizin yaptığınız vakit da dayanır. Denemek isteyenler olursa aklına bir şey takılırsa sorabilir. Afiyet bal şeker olsun 🤭

Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bamya Yemeği
Yoğurtlu Garnitür
Erzurum Usulü Kişnişli Ayran Çorbası Tarifi – Ayran Aşı (Videolu)
Pratik Mozaik Pasta
Orman Meyveli Labneli Kek
Fesleğenli Domatesli Kuskus
Hdabla | © 2025 |