Yeni Gelin Pastası

Yeni Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti

Üzerini süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Çilek
  • Muz

Yeni Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker düzgünce çarpılır akabinde kalan gereçler katılıp karıştırılır.
  2. Yağlanmış borcama tüm harç dökülür 180 c fırında 20 dakika pişirilir.
  3. Kek sıcakken şerbeti soğuk bir biçimde kekin üzerine dökülür.
  4. Kreması için krem şanti hariç tüm gereçler bir tencereye alınır ve daima karıştırarak pişirilir.
  5. Pişen krema kenara alınarak soğumaya bırakılır üstü kurumasın diye ortada bir karıştırılır akabinde soğuyan kremaya krem şanti eklenir ve mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.
  6. Sonra krema güzelce kekin üzerine eşik halde yayılır.
  7. Ardından hindistan cevizi çokça her yerine gelecek formda kremanın üstüne serpilir.
  8. Son olarak çilek ve muzla süslenir. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun ☺️.

Yeni Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayık Kıymalı Kabak
Fırın Ekmeği Tam Ölçü
Orman Meyveli Tart Tarifi (Videolu)
Salçalı Erişte Çorbası
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye
Etli Sebzeli Taco Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |