Yeni Gelin Pastası
Yeni Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
Kreması için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Üzerini süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Çilek
- Muz
Yeni Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker düzgünce çarpılır akabinde kalan gereçler katılıp karıştırılır.
- Yağlanmış borcama tüm harç dökülür 180 c fırında 20 dakika pişirilir.
- Kek sıcakken şerbeti soğuk bir biçimde kekin üzerine dökülür.
- Kreması için krem şanti hariç tüm gereçler bir tencereye alınır ve daima karıştırarak pişirilir.
- Pişen krema kenara alınarak soğumaya bırakılır üstü kurumasın diye ortada bir karıştırılır akabinde soğuyan kremaya krem şanti eklenir ve mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.
- Sonra krema güzelce kekin üzerine eşik halde yayılır.
- Ardından hindistan cevizi çokça her yerine gelecek formda kremanın üstüne serpilir.
- Son olarak çilek ve muzla süslenir. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun ☺️.
Yeni Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







