Yeni Baharlı, Zeytinyağlı Anneannemin Pirinçli Biber Dolması

Yeni Baharlı, Zeytinyağlı Anneannemin Pirinçli Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet dolmalık biber
  • 1 su bardağı osmancık pirinç
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 Türk kahve zeytinyağı
  • 1 su bardağı su (pirinç pişerken)

Tencereye eklenecek suyu için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kapsk için:1 adet domates

Yeni Baharlı, Zeytinyağlı Anneannemin Pirinçli Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci ılık tuzlu suda beş dakika bekletelim, yıkayalım, süzelim ,tavaya yağı koyalım. Yemeklik doğranmış soğanı koyalım, tuzu serpelim. Kısık ateşte iki dk kavuralım. Pirinci ek edip iki dk kısık ateşte kavuralım. Tuz ,baharat serpelim.
  2. Yenibahar hariç olarak karıştıralım bir bardak su döküp karıştıralım. Suyu fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. En son yenibahar serpip karıştıralım.
  3. Dolma biber üst kısmı kapak halde keselim, çekirdeği çıkarıp hazırladığımız iç harçtan dolduralım. Kestiğimiz domatesi de kapak biçimde kapatalım.
  4. Tencereye dökülecek suyu düzgünce çırpalım. Kenarından dökelim, üzerine küçük bir porselen tabak kapatalım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Yeni Baharlı, Zeytinyağlı Anneannemin Pirinçli Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Marmelatlı Kurabiye
Mısırlı Hotdog
Kıymalı Şehriye Çorbası
Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı)
Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi
Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |