Yemişli Dondurma Kurabiye
Yemişli Dondurma Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz fındık(olmasada olur)
- 4 yemek kaşığı dolu pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı fıstık
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Yemişli Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve yemişler hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
- Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Yemişleri de ekleyip tekrar yoğurun ve 10 dk dinlendirin.
- Dinlenen hamura dondurma kaşığı ile form vererek 180 derecede ısınmış fırında kızartmadan pişirin büsbütün soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 💐🤗.
Yemişli Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















