Yemişli Dondurma Kurabiye

Yemişli Dondurma Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yahut margarin
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz fındık(olmasada olur)
  • 4 yemek kaşığı dolu pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm

Yemişli Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve yemişler hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  2. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Yemişleri de ekleyip tekrar yoğurun ve 10 dk dinlendirin.
  4. Dinlenen hamura dondurma kaşığı ile form vererek 180 derecede ısınmış fırında kızartmadan pişirin büsbütün soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 💐🤗.

Yemişli Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuzlu Limonata
Lor Peynirli Kaşık Dökmesi
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Salamlı Börek (Cimcime)
Çin Usulü Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde)
Sömelek Köfte
Hdabla | © 2025 |