Yelpaze Patlıcan

Yelpaze Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tuz

Domates sosu için;

  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik

Yelpaze Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları baş kısımlarını almadan ince dilimlere ayırıyoruz ve ortalarını tuz ile ovuyoruz.
  2. Yarım saat bekletiyoruz ,böylece patlıcanların acı kısımlarını atıyoruz.
  3. Bu etapta patlıcanı düzgünce tuzdan arındırıyoruz yoksa yemek çok tuzlu olabilir.
  4. Patlıcanları uygunca kuruladıktan sonra iç harcımızı hazırlayalım, soğan ve sarımsağı rendeleyelim baharatlarımızı ek edelim ve kıyma ile güzelce karıştıralım.
  5. Patlıcanları görsellerdeki üzere kürdan yardımıyla ince dilimleri yuvarlak formlar vererek tutturalım.
  6. Hazırladığımız harcımızdan dairelerin iç kısımlarını dolduralım .
  7. Diğer yandan domates sosumuzu pişirelim ,domateslerin kabuğunu soyalım, ince doğrayalım.
  8. Ezdiğimiz sarımsağı sıvı yağ ile pişirelim.
  9. Domatesleri ek edelim 15 dakika pişirelim.
  10. 170 derecede 45 dakika pişirelim, pişirdiğimiz domates sosunu patlıcanların üstüne dökerek servis edelim.

Yelpaze Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kek
Lotus Magnolia
S Kurabiye
Elmalı Roka Salatası
Soslu Biberli Köfte
Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet