Yelpaze Patlıcan

Yelpaze Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı tuz
Domates sosu için;
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
Yelpaze Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları baş kısımlarını almadan ince dilimlere ayırıyoruz ve ortalarını tuz ile ovuyoruz.
- Yarım saat bekletiyoruz ,böylece patlıcanların acı kısımlarını atıyoruz.
- Bu etapta patlıcanı düzgünce tuzdan arındırıyoruz yoksa yemek çok tuzlu olabilir.
- Patlıcanları uygunca kuruladıktan sonra iç harcımızı hazırlayalım, soğan ve sarımsağı rendeleyelim baharatlarımızı ek edelim ve kıyma ile güzelce karıştıralım.
- Patlıcanları görsellerdeki üzere kürdan yardımıyla ince dilimleri yuvarlak formlar vererek tutturalım.
- Hazırladığımız harcımızdan dairelerin iç kısımlarını dolduralım .
- Diğer yandan domates sosumuzu pişirelim ,domateslerin kabuğunu soyalım, ince doğrayalım.
- Ezdiğimiz sarımsağı sıvı yağ ile pişirelim.
- Domatesleri ek edelim 15 dakika pişirelim.
- 170 derecede 45 dakika pişirelim, pişirdiğimiz domates sosunu patlıcanların üstüne dökerek servis edelim.
Yelpaze Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








