Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi

Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram ıspanak
  • 1 orta uzunluk soğan soğan
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanağı yıkayıp doğradıktan sonra kaynar suda 7-8 dakika haşlayın. Süzerek soğuk sudan geçirin ve uygunca süzülmesini sağlayın.
  2. Soğanı ince ince piyazlık doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ile ovun. Havuç ve patatesi rendeleyin.
  3. Karıştırma kabınıza yumurtaları alarak çırpın. Mısır unu ve unu ekleyerek tekrar çırpın. Akabinde zerzevatları sırasıyla avuç içinize alarak suyunu sıkın.
  4. Suyu süzülen zerzevatları karıştırma kabınıza alın. Üzerine kaşar peyniri, tuz ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın.
  5. Tavaya sıvı yağ ekleyin. Yağ ısındıktan sonra hazırladığınız köfte harcından 1 dolu yemek kaşığı kadar alın ve tavaya koyun. Üzerine hafif bastırarak hal verin.
  6. Arkalı önlü güzelce kızartın. Kızaran ıspanak köftelerini havlu peçete üzerine alın. Yoğurt eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğköfte
Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi
Biber Salatası
Tuzlu Kurabiye
Fırında Ballı Kanat
Köz Domates Çorbası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet