Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi

Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram ıspanak
- 1 orta uzunluk soğan soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanağı yıkayıp doğradıktan sonra kaynar suda 7-8 dakika haşlayın. Süzerek soğuk sudan geçirin ve uygunca süzülmesini sağlayın.
- Soğanı ince ince piyazlık doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ile ovun. Havuç ve patatesi rendeleyin.
- Karıştırma kabınıza yumurtaları alarak çırpın. Mısır unu ve unu ekleyerek tekrar çırpın. Akabinde zerzevatları sırasıyla avuç içinize alarak suyunu sıkın.
- Suyu süzülen zerzevatları karıştırma kabınıza alın. Üzerine kaşar peyniri, tuz ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tavaya sıvı yağ ekleyin. Yağ ısındıktan sonra hazırladığınız köfte harcından 1 dolu yemek kaşığı kadar alın ve tavaya koyun. Üzerine hafif bastırarak hal verin.
- Arkalı önlü güzelce kızartın. Kızaran ıspanak köftelerini havlu peçete üzerine alın. Yoğurt eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!
Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








