Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek

Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (bardak ölçümüz klasik 200 ml bardaklar)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 kabartma tozu
  • 10 yemek kaşığı dolu dolu un

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tane büyük uzunluk şeftali

Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine yoğurt, şeker, vanilya ve sıvı yağı alıp güzelce karıştıralım.
  2. Küçük bir çay bardağına yaptığımız karışımdan ayırıp buzdolabına kaldıralım.
  3. Kalan harca 3 yumurta ekleyip 2 dakika mikserle çırpalım. Kabartma tozu ve ununu da ek edip yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcama dökelim.
  4. Şeftaliyi ince ince yarım ay biçiminde dilimleyip kekin üzerine dizelim.
  5. Güzelce ezdiğimiz cevizi de üzerine serpelim. Fırına verelim.
  6. Güzelce pişen kekimizi 15,20 dakika fırında beklettikten sonra çıkaralım.
  7. Buzdolabında beklettiğimiz sosu yeterlice karıştırıp kekin üzerine dökelim ve fırça ile her tarafına sürelim. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 💕 afiyet bal şeker olsun 💕💕💕

Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( Balkabağı Sevenler Tam Sizin İçin)
Magnolia Tatlısı (Tam Kıvamında)
Nefis Bol Soslu Islak Kek Tarifi
Muzlu Tarçınlı Bebek Pankek
Erik Kayısı Kompostosu İftarlık
Hdabla | © 2025 |