Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı
Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı İçin Malzemeler
Parfe için:
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 kase çilek (doğranmış)
- 1–2 adet muz (büyüklüğüne göre)
- 1 paket petibör bisküvi (veya sevdiğiniz farklı bir bisküvi)
- Yaklaşık 60 gram sütlü çikolata (doğranmış)
Üzeri için ganaj:
- 1 paket sıvı krema
- 60 gram sütlü yahut bitter çikolata (doğranmış)
Süslemek için:
- 5–6 adet çilek
- Toz antep fıstığı
Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı Nasıl Yapılır?
- Krem şanti ve soğuk sütü uygun bir kaba alıp, mikserle kıvam alana kadar çırpın.
- Doğranmış bisküvi, muz, çilek ve çikolatayı ekleyip, güzelce karıştırın.
- Kek kalıbınızın tabanını streç sinema ile kaplayın, kenarlardan sarkıtın.
- Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve üzerini streç sinemayla kapatın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin.
- Ertesi gün sıvı kremayı küçük bir tencerede ısıtın (kaynatmayın!)
- Altını kapatıp içine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın, soğumaya bırakın.
- Parfenizi zıt çevirip, kalıptan çıkarın, streç sineması alın. Üzerine hazırladığınız soğumuş ganajı dökün ve yayın. Çilek ve antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun! 🍓🍫

Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı Fotoğraflı Yapılışı








