Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı

Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı İçin Malzemeler

Parfe için:

  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 kase çilek (doğranmış)
  • 1–2 adet muz (büyüklüğüne göre)
  • 1 paket petibör bisküvi (veya sevdiğiniz farklı bir bisküvi)
  • Yaklaşık 60 gram sütlü çikolata (doğranmış)

Üzeri için ganaj:

  • 1 paket sıvı krema
  • 60 gram sütlü yahut bitter çikolata (doğranmış)

Süslemek için:

  • 5–6 adet çilek
  • Toz antep fıstığı

Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı Nasıl Yapılır?

  1. Krem şanti ve soğuk sütü uygun bir kaba alıp, mikserle kıvam alana kadar çırpın.
  2. Doğranmış bisküvi, muz, çilek ve çikolatayı ekleyip, güzelce karıştırın.
  3. Kek kalıbınızın tabanını streç sinema ile kaplayın, kenarlardan sarkıtın.
  4. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve üzerini streç sinemayla kapatın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin.
  5. Ertesi gün sıvı kremayı küçük bir tencerede ısıtın (kaynatmayın!)
  6. Altını kapatıp içine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın, soğumaya bırakın.
  7. Parfenizi zıt çevirip, kalıptan çıkarın, streç sineması alın. Üzerine hazırladığınız soğumuş ganajı dökün ve yayın. Çilek ve antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun! 🍓🍫

Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Sebze Çorbası
Kabaklı Havuç Tarator
Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle
Trileçe Tatlısı
Soğuk Kahve
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |