Yaz Tatlısı
Yaz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 4,5-5 bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1 paket krem şanti
- 1 pake vanilya
- Taze çilek
Yaz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kedi lisanını süte batırıyoruz ve böylece borcamı kaplıyoruz.
- Kremşanti ve vanilya hariç tüm materyalleri ek ediyoruz kıvam alana kadar karıştırıyoruz kıvam aldıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
- Çileklerimizi güzelce yıkayıp sirkeli veto karbonatlı suda bekletip doğruyoruz.
- Krema soğuduktan sonra evvel kremşantiyi ekleyip karıştırıyoruz sonra çilekleri ekliyoruz yeniden tıpkı biçimde karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız kedi lisanı bisküvili borcama boşaltıp üzerini düzeltiyoruz.
- 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra servise hazırdır afiyet olsun 🥰.
Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










