Yaz Pastası

Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker ( çok şeker sevmiyorsanız azaltabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un ( un markasına nazaran değişir çok cıvık olursa yarım bardak daha ekleyin )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( hangisi olduğu fark etmez)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket krem şanti ( soğuduktan sonra eklenecek)

Süslemesi için;

  • 15-20 tane çilek
  • 1 paket çilekli jöle/ jelatin

Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremasını yapmakla başlayalım, krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye ekleyip homojen kıvama gelene kadar çırpma teliyle karıştıralım.
  2. Daha sonra orta ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Daha sonra soğuması için ocaktan alıp yaklaşık 20 dk soğumaya bırakalım ,kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım.
  4. Harç soğuduktan sonra içerisine krem şanti ekleyip çırpalım soğumasını beklediğiniz esnada kek harcını hazırlayabilirsiniz.
  5. Kek harcı için şeker ve yumurtayı bir kaba alıp beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  6. Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyip bir kaç kere daha karıştırın, daha sonra tüm malzemeyi ekleyip akışkan fakat kıvamlı bir harç elde edin çok cıvık olursa biraz daha un ekleyin ( markaya nazaran değişiyor)
  7. Daha sonra yağladığımız kaba kek harcını dökelim.
  8. 160° fırında yaklaşık 25-30 dk pişilerim üzeri kızardıktan son kürdan testi yapalım hamur yapılmıyorsa pişmiştir çıkartıp soğumaya bırakın ( şayet keki ıslak olsun istiyorsanız bu etapta bir bardak süt ile ıslatabilirsiniz).
  9. Kek soğuduktan sonra hazırladığımız kremasını her yerine gelecek formda yayalım.
  10. Daha sonra çilekleri ister küp küp ister benim üzere doğrayıp üzerine ekleyin son olarak aldığımız çilekli jelatini paketin üzerinde yazdığı halde hazırlayıp çileklerin üzerine dökelim.
  11. Yaklaşık 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz 🍓🍰.Afiyet olsun ✨.

Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı
Diyet Raffaello
Nevzine Kayseriden
Çıtır Simit
Peynirli Börek
Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Hdabla | © 2025 |