Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tane limon suyu
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ( damak tadıniza nazaran ayarlayınız )
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçi güzelce yıkayınız ve pişirme kabınızın içine suyu ve pirinçi koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Diğer yanda terbiyesi için yoğudu ,unu,limonu ve yumurta sarısını ekleyip karıştırınız üzerine çorbanın suyundan bir iki kepçe alarak sosa ekleyip güzelce karıştırıp çorbaya ek ediniz.
- Sonra tuzuda ek ediniz.
- Sürekli karıştırınız ki çorbanız kesilmesin göz göz oluncaya kadar pişiriniz ve çorbayı kenara alınız.
- Sonra sosu için tereyağını küçük bir tavada eritiniz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı naneyi ekleyip karıştırınız ister hepsini ekleyin çorbaya yada birazını ekleyiniz.
- Geri kalan kısmını da üzerine dökerek servis yapınız.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







