Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı pirinç
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
Çay bardağı ölçüm 100 ml
Su bardağı ölçüm 200 ml
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk suyunu ve suyumu kaynattım.
- Kaynayan suyun içine yıkadığım pirinçleri ekledim.
- Bir kasede çorbamın terbiyesi için un, yoğurt ve yumurtayı çırptım üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ettim.
- Kaynayıp yumuşayan pirinçlerime karıştırarak hazırladığım terbiyesini ekledim.
- Terbiyeye de sıcak su eklediğim için pirncin kaynayan suyundan almama gerek kalmadı. Kesilmedi.Ve kaynayana kadar yeniden karıştırdım.
- Üzeri için erittiğim tereyağında nane ve pulbiberi karıştırıp çorbamın üzerine döktüm.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







