Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı pirinç

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Çay bardağı ölçüm 100 ml

Su bardağı ölçüm 200 ml

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk suyunu ve suyumu kaynattım.
  2. Kaynayan suyun içine yıkadığım pirinçleri ekledim.
  3. Bir kasede çorbamın terbiyesi için un, yoğurt ve yumurtayı çırptım üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ettim.
  4. Kaynayıp yumuşayan pirinçlerime karıştırarak hazırladığım terbiyesini ekledim.
  5. Terbiyeye de sıcak su eklediğim için pirncin kaynayan suyundan almama gerek kalmadı. Kesilmedi.Ve kaynayana kadar yeniden karıştırdım.
  6. Üzeri için erittiğim tereyağında nane ve pulbiberi karıştırıp çorbamın üzerine döktüm.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Elmalı Cevizli Turta
Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta
Hurmalı Toplar
Labne Peynirli Patates Salatası
Yulaf Bazlaması (Diyet)
Çörek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet