Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu yahut et suyu
- Tuz
- Terbiyesi için : 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Sosu için sıvı yağ yahut tereyağ
- Nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yıkadığımız pirinçleri yumuşayana kadar 4 su bardağı suda pişirelim. Varsa tavuk suyunu yoksa olağan sıcak su ek edelim.
- Çorbamızın terbiyesi için bir kasede yumurta sarısı, un ve yoğurdu yeterlice çırpalım.
- Çorbanın suyundan 2 kepçe alarak sosa ek edelim. Güzelce çırpalım. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ek edelim. 1-2 taşım kaynatalım. Tuzunu ek edip son bir karıştıralım. Ocağı kapatalım.
- Üzerine sıvı yağ yahut tereyağ ile naneyi kızdırarak gezdirelim. Yayla çorbamız servise hazır deneyeceklere afiyetle 😘.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





