Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı tavuk suyu yahut et suyu
  • Tuz
  • Terbiyesi için : 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sosu için sıvı yağ yahut tereyağ
  • Nane

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yıkadığımız pirinçleri yumuşayana kadar 4 su bardağı suda pişirelim. Varsa tavuk suyunu yoksa olağan sıcak su ek edelim.
  2. Çorbamızın terbiyesi için bir kasede yumurta sarısı, un ve yoğurdu yeterlice çırpalım.
  3. Çorbanın suyundan 2 kepçe alarak sosa ek edelim. Güzelce çırpalım. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ek edelim. 1-2 taşım kaynatalım. Tuzunu ek edip son bir karıştıralım. Ocağı kapatalım.
  4. Üzerine sıvı yağ yahut tereyağ ile naneyi kızdırarak gezdirelim. Yayla çorbamız servise hazır deneyeceklere afiyetle 😘.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Yumurta (Soğanlama)
Kolay Havuç Tarator Tarifi (Hafif Lezzetli Bir Meze)
Tavuk Baget (Tom ve Jerry’nin Meşhur Tavuk Bageti)
Maraş Usulü Sömelek Köfte
Patlıcan Sarma
Hurma Topları
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet