Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- ️½ su bardağı pirinç (150 ml)
- ️3 su bardağı su (her biri 220 ml)
- ️1 l zerzevat suyu
- ️80 gram tereyağı
- ️1 yemek kaşığı kuru nane
Sosu için:
- ️250 gram yoğurt
- ️1 yumurta sarısı
- ️1 yemek kaşığı un
- ️1 kepçe pirinç suyu
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp 3 bardak suyla haşlayın.
- Yoğurt, yumurta sarısı, un ve pirinç suyunu karıştırın.
- Sebze suyunu pirinçe ekleyin, sosu da katın.
- Tereyağını eritip nane ekleyin.
- Naneli yağı çorbaya dökün, 5 dk kısık ateşte pişirin.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















