Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • ️½ su bardağı pirinç (150 ml)
  • ️3 su bardağı su (her biri 220 ml)
  • ️1 l zerzevat suyu
  • ️80 gram tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı kuru nane

Sosu için:

  • ️250 gram yoğurt
  • ️1 yumurta sarısı
  • ️1 yemek kaşığı un
  • ️1 kepçe pirinç suyu

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp 3 bardak suyla haşlayın.
  2. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve pirinç suyunu karıştırın.
  3. Sebze suyunu pirinçe ekleyin, sosu da katın.
  4. Tereyağını eritip nane ekleyin.
  5. Naneli yağı çorbaya dökün, 5 dk kısık ateşte pişirin.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Börek
Kolay Patates Oturtma
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Sultan Kebabı
Reçelli Kurabiye
Nohut Salatası
Hdabla | © 2025 |